Single Blog Title

This is a single blog caption

Leyhoeve pas over twee weken klaar

Deze week zouden in De Leyhoeve de eerste appartementen bewoond worden. Maar het feest ging niet door.

“Tot op de laatste dag was mijn stellige overtuiging dat we het zouden redden. Maar ik heb het toch verkeerd ingeschat.”

Zwaar aangeslagen trekt Hendrik Roozen het boetekleed aan. “Het is mijn schuld, niemand anders”, verzucht de ondernemer uit Haghorst. De initiatiefnemer en bouwer van woonzorglandschap De Leyhoeve bij de entree van Tilburg aan de Kempenbaan baalt als een stekker. “Ik vind het verschrikkelijk voor al die bewoners. Velen die hun eigen huis verkocht hebben en klaarstonden om te verhuizen, moet je zo’n boodschap brengen. Maar zonder gas, water, licht en riolering kun je mensen niet huisvesten. Dat is onverantwoord en past absoluut niet bij de hoge standaard waar wij voor staan.”

Ruim twee weken, tot 17 december, zal het nog duren voordat de sleutels van de eerste appartementen van het imposante gebouw kunnen worden overgedragen. Voor deze week stonden er 26 ter oplevering, in totaal lopen 60 woningen vertraging op. “Het gaat om blok A en B, het linker gedeelte van de nieuwbouw”, verduidelijkt Roozen.

Onder leiding van directeur Laurens van Rij heeft het commerciële team afgelopen dagen alle gedupeerden persoonlijk op de hoogte gesteld. “Nadat ze van de eerste schrik en teleurstelling bekomen waren, reageerden de meesten toch vol begrip en ook waardering voor al onze inspanningen.”

In overleg met de betrokken bewoners zorgde De Leyhoeve in allerijl voor tijdelijk onderdak, opslag van spullen, begeleiding en regelde alles wat er te regelen viel. Van Rij: “Mensen konden kiezen wat ze wilden. Sommigen logeren bij hun kinderen, familie of vrienden, anderen zijn ondergebracht bij het Bastion Hotel. Wie wil, kan vlakbij terecht op landgoed De Hilverhoeve voor een kop koffie of om te eten en daar ’s avonds nog wat blijven. We zorgen steeds voor vervoer. Ook voor overdag organiseren we uitjes voor de liefhebbers. Ons personeel doet zijn uiterste best. We willen absoluut niet dat de bewoners eronder lijden. Er gaan zelfs mensen op onze kosten met een tiendaagse cruise over de Middelandse Zee”.

Roozen: “Wij lossen alles op en zullen uiteraard iedereen schadeloos stellen voor de geleden kosten en ongemakken”.

Carine Langeweg (64) verkocht haar woning en zou 7 december de sleutel krijgen. “Ik vertrek vrijdag vanuit Napels voor een cruise.” Ze is vol lof over De Leyhoeve. “Het is toch overmacht. Ze hebben ons overal mee geholpen. We worden in de watten gelegd.”