Single Blog Title

This is a single blog caption

Leyhoeve College gaat personeel opleiden

Woonzorglandschap de Leyhoeve gaat het eigen personeel opleiden. Dat gebeurt in samenwerking met het ROC Tilburg, onderdeel NCVB Bedrijfsopleidingen. In November begint de eerste groep van 42 herintredende vrouwen aan de driejarige BBL-opleiding (beroeps begeleidende leerweg)

TILBURG

Herintredende vrouwen die bij de Leyhoeve worden aangenomen, gaan ook

de schoolbanken in.

DOOR NICO SNELS

Woonzorglandschap de Leyhoeve gaat het eigen personeel opleiden. Dat gebeurt in samenwerking met het ROC Tilburg, onderdeel NCVB Bedrijfsopleidingen. In november begint de eerste groep van 42 herintredende vrouwen aan de driejarige BBL-opleiding (beroeps begeleidende leerweg).

Ze werken vier dagen en volgen één dag in de week les aan het toekomstige Leyhoeve College. Dat komt in een nieuw gebouw naast het woonzorgcomplex. Na de zomer wordt met de bouw begonnen. “Totdat het klaar is, worden de lessen gegeven in de School voor Gezondheidszorg van het ROC, locatie Wandelbos, door onze docenten”, zegt NCVBdirecteur Coen van Hoof. “Die gaan wel eerst stage lopen bij de Leyhoeve om het juiste gevoel te krijgen voor wat er van de medewerkers verwacht wordt in dit vernieuwende zorgconcept. Want we willen echt maatwerk leveren.”

En dat is meer dan alleen verzorgende taken uitvoeren, vult locatiedirecteur Kees Theeuwes aan. “Zeker zo belangrijk is de hospitality, de klantvriendelijke houding, de gastvrijheid zowel naar de bewoners toe als naar hun familie en andere bezoekers. Daarop selecteren wij de mensen die straks bij ons komen werken. Waarbij ze uiteraard ook over de benodigde kennis en vaardigheden dienen te beschikken.”

De werving van medewerkers (via Facebook) is inmiddels begonnen, de eerste sollicitatiegesprekken zijn gevoerd. Er is werk voor 150 mensen: 100 voor zorg, 30 in de horeca en 20 bij de facilitaire diensten. De belangstelling voor een baan bij de Leyhoeve is enorm. Eerst worden de coaches aangenomen, de ‘huismoeders’ genoemd: zij gaan leiding geven aan het overige personeel. Daarvoor wordt, aldus Theeuwes, met name gezocht naar vrouwen die al werkervaring in de zorg hebben.

Van Hoof: “Ze kunnen nu ook hun mbo-diploma halen aan een erkende instelling. De opleiding zal volledig zijn toegesneden op de frisse kijk op zorg van de Leyhoeve”. NCVB Bedrijfsopleidingen heeft ruime ervaring met het samenbrengen van onderwijs en arbeid. Zo wordt al jaren personeel opgeleid voor partners als de Hema en La Place. “Wij begrijpen de taal van de klant.”‘In november starten we met de eerste groep van 42 vrouwen de mbo-opleiding’