Single Blog Title

This is a single blog caption

briljanten huwelijksjubileum

Lien viel voor de blonde krullen van Jaap

TILBURG – Jaap (91) en Lien Groeneweg (88) uit Tilburg hebben maandag hun briljanten huwelijksjubileum gevierd. Ze hebben elkaar twee jaar voordat ze elkaar het ja-woord gaven leren kennen.

Het was op de kermis dat Lien Jaap zag. Hij zat nog in militaire dienst en droeg een pet. Toen hij die afzette en zijn blonde krullen eronder vandaan kwamen, was Lien gelijk verliefd. Nadat ze met gezamenlijke vrienden een paar keer uit waren geweest, viel Jaap uiteindelijk ook voor de charmes van Lien.

Na de bruiloft woonden Jaap en Lien in bij Jaaps ouders in Rotterdam, totdat ze een huis kregen in Amsterdam. Jaap werkte namelijk bij het Rijk en werd regelmatig verplaatst. Uiteindelijk belandden ze in Tilburg, waar ze nog altijd wonen. Lien werkte als apothekersassistente totdat hun twee kinderen geboren werden. Later, toen zij op school zaten, ging ze weer parttime aan de slag.
Het echtpaar is altijd erg reislustig geweest.

Traditiegetrouw gingen ze ieder jaar met de caravan op vakantie naar Frankrijk. Jaap en Lien hebben naast twee kinderen ook nog vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Sinds kort wonen ze in de Leyhoeve. Daar hebben ze hun jubileum ook gevierd, met een receptie.

Brabants Dagblad – Manon de Boer