Leyhoeve maakt onderdeel uit van een landelijke beweging.
Een beweging die durft te dromen dat het leven na, je werkzame leven tot aan je laatste dag, betekenisvol is.

‘Healing Hospitality’

Woonlandschap de Leyhoeve gelooft in de kracht van ‘Healing Hospitality’. De mens centraal, passie voor hospitality en een gastvrij hart.

Woonlandschap de Leyhoeve:

 • Het zorgpersoneel op Woonlandschap de Leyhoeve is 7 dagen per week, 24 uur per dag aanwezig.
 • Biedt bewoners de mogelijkheid middels een onzichtbare zorginfrastructuur, de faciliteiten en services, en de mogelijkheid tot zorg om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen;
 • Garandeert via zorgaanbieder Leyhoeve Zorg B.V., die zeven dagen per week, 24 uur per dag, fysiek zorgpersoneel op Woonlandschap de Leyhoeve aanwezig heeft, de hoogst mogelijke kwalitatieve en betaalbare zorg. Bewoners hoeven hierdoor nooit meer te verhuizen en zo kunnen alleenstaanden en echtparen, zolang als gewenst, (samen) blijven wonen in de eigen woonomgeving;
 • Beschikt over 85 zorgsuites waar de zwaarste vormen van 24-uurs zorg in de nabijheid kunnen worden ontvangen;
  (Is gecontracteerd voor het bieden van zorg aan bewoners met een indicatie VV4, VV5, VV6 en VV7 op de zorgsuites)
 • Schept een ‘healing environment’ waar de binnenruimtes worden verbonden met prachtig aangeklede buitenruimtes om het complex heen;
 • Scheidt partners niet wanneer de één, een grotere zorgbehoefte heeft dan de ander;
 • Biedt alle mogelijkheden van volledig zelfstandig wonen tot intensieve zorg.
 • Is gecontracteerd bij veel zorgverzekeringen;
 • Is gecontracteerd bij Zorg Kantoor VGZ voor het bieden van verpleging en verzorging zonder behandeling.

Woonlandschap de Leyhoeve:

 • Vindt dat oud worden aangenaam moet zijn en gaat daarbij uit van persoonlijke behoeften, zodat de zorg aansluit bij de wens van de bewoner;
 • Vindt dat ouderen zelf moeten kunnen bepalen hoe zij de oude dag willen doorbrengen;
 • Vindt dat geliefden tot in de lengte der dagen onder -1- dak moeten kunnen blijven wonen;
 • Vindt dat zorg op maat de nieuwe standaard is;
 • Vindt dat de bewoner enkel betaalt voor de afgenomen faciliteiten, services, zorg/verzorging en overige zaken.

Op de Leyhoeve in Tilburg kunt u ook Wonen met Zorg

Op de Leyhoeve stralen we het uit: We zijn er om u aangenaam oud te laten worden. Het leven komt in alle vormen en soms heeft u gedurende een periode behoefte aan zorg. Wij kunnen hier in voorzien, zowel permanent als op verzoek.

Wij hebben een eigen erkenning van het ministerie van VWS en inmiddels meer dan 100 medewerkers in de zorg met allen een professionele achtergrond tot op het hoogste universitaire niveau toe. Daarnaast hebben wij meer dan vijftig medewerkers die u of uw familie met een glimlach helpen en u de weg wijzen binnen onze restaurants of terrassen. Ook in de tuin is het prettig verblijven.

In onze appartementen kunt u wonen en een beroep doen op de zorg. Dit kan zijn om uzelf, uw partner of uw familie te ontlasten en dan kunt u bij ons gebruik maken van de dagopvang. Aangenaam en prettig. Maar ook persoonlijke verzorging is voor ons normaal. Aangenaam oud worden is ook bij elkaar blijven en met ons en uw familie bespreken hoe wij u kunnen helpen om dit doel te realiseren als u verschillende zorgvragen heeft. We kunnen met u  afspraken maken en leveren maatwerk. Graag adviseren wij u inzake de vergoedingen en kosten.

In onze zorg suites woont u zelf. U krijgt vaak een indicatie van het CIZ en u kan eigenlijk niet meer zelfstandig in een woning wonen. Dan is de Leyhoeve een uitstekend alternatief. U heeft een eigen huurcontract en daarmee een eigen woning met een badkamer. Natuurlijk is de woning zelf niet zo groot als een gewone woning en daarom hebben wij verschillende huiskamers, twaalf in totaal, welke allemaal een andere sfeer uitstralen. Welke past u het best? Kom gerust kijken! In elke woonkamer is een huisvader of huismoeder die er de hele dag is. Vaak hebben zij geen zorg achtergrond maar wel ervaring met een groot gezin. Lees dan gelijk de mooie teksten van de families van bewoners die op onze “Wall of Happiness” beschrijven hoe mooi ze het met hun vader of moeder hier hebben.
Voor echtparen hebben wij ook woningen met double-doors of medium en grote zorgsuites. Double-doors zijn twee aparte zorg-suites die door een dubbele deur gekoppeld zijn. Door de verschillende indicaties van het echtpaar kan er een ander tempo zijn en is de individuele badkamer voor elk een uitkomst.

Hieronder leggen we de details uit van zelfstandig huren en de eigen bijdrage voor de zorg.
Wij zijn geen intramurale instelling, maar hebben wel een aantal intramurale plekken (alles zonder behandeling) en hebben geen BOPZ. Bij ons huurt u dus zelfstandig. Dit is een keuze zodat wij met u en uw familie maatwerk oplossingen afspreken.

Natuurlijk is een huur inclusief servicekosten en eten, drinken, en dagelijks verblijf in een gezellige woonkamer naar keuze vanaf 1.550 euro per maand niet goedkoop. Wel is in voorkomende gevallen de huur gelijk aan het verschil tussen hoge en lage eigen bijdrage aan de overheid. Met andere woorden, indien u de maximale eigen bijdrage betaald aan het CAK (overheid) dan kan de Leyhoeve financieel aantrekkelijker zijn dan wonen op een intramurale instelling.
In alle gevallen is Woonlandschap de Leyhoeve de beste keus als u moet kiezen tussen een intramurale instelling en onze zorg suites. U bent van harte welkom om kennis te maken!

Met gastvrije groeten,

Het team van Woonlandschap de Leyhoeve.


Deelt u mee in deze droom of wilt u meedenken in de ontwikkeling van Woonlandschap de Leyhoeve?
Schrijf u dan nu in voor een geheel vrijblijvende rondleiding op De Leyhoeve door hier te klikken.