Single Blog Title

This is a single blog caption

De Leyhoeve ook voor de kleine beurs

Een mijlpaal noemt de Leyhoeve het zelf. Iedereen die zware zorg nodig heeft, dus ook mensen met alleen aow, kunnen vanaf april terecht op de verpleeghuisafdeling van het woonlandschap. Staatssecretaris Van Rijn (PvdA, Zorg) pleitte er bij de opening in augustus al voor dat het ‘unieke zorgconcept’ voor alle zorgvragers beschikbaar moest zijn.

In overleg met het zorgkantoor van VGZ zijn nu 25 zorgplaatsen toegekend voor mensen met een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg. In dit geval gaat het om mensen met vergevorderde dementie. ,,In Midden-Brabant komen we voor deze groep nog tientallen plaatsen tekort”, zegt Jaap de Bruin van het Zorgkantoor.

De zorg wordt volledig door de overheid vergoed. ,,Wij hebben water bij de wijn gedaan door de huur van onze zorgsuites van 1050 euro te korten naar de wettelijke norm van 645 euro”, zegt zorgdirecteur Laurens van Rij van de Leyhoeve.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de Leyhoeve of bij het zorgkantoor, maar nieuwe bewoners kunnen pas vanaf april terecht. Van de 77 zorgsuites zijn er nog zo’n 25 beschikbaar.

STEPHAN JONGERIUS Brabants Dagblad

Leave a Reply